Na izložbi je prikazano više od 100 fotografija porodica iz Srbije, regiona i sveta, koje predstavljaju jedinstvenu priču o porodičnoj ljubavi, podršci i povezanosti. Fotografije su prikupljane na konkursu preko društvene mreže Instagram i pažljivo odabrane kako bi prikazale raznolikost porodičnih odnosa i trenutaka i prenele priču o ljubavi. Autorka izložbe Tijana Rajković je navela da su izložene fotografije više od statičnih slika i da predstavljaju zabeležene priče, trenutke sreće, izazove i trijumfe koje dele porodice širom sveta.

Srđan Đoković je na otvaranju izložbe objasnio da porodica Đoković nije krenula od nule, kako su mnogi pretpostavili, već „iz debelog minusa”.

Protojerej stavrofor Nikola Trajković, poručio je da porodice ostaju i opstaju, i ocenio da se kroz porodicu jasno vidi kakav je srpski narod.

Kroz prikaz različitih životnih trenutaka i interakcija unutar porodice, autori su želeli da podsete na značaj porodice i podrške koju nam ona pruža, i da ohrabre stvaranje novih porodica, ističući važnost porodičnih vrednosti u formiranju stabilnog i harmoničnog društva.