Zbog zabrane dinara na Kosovu i Metohiji Srbi nisu mogli da podignu socijalnu pomoć

0
31

Korisnici socijalne pomoći na KiM, koju isplaćuje država Srbija, zbog odluke vlasti u Prištini da zabrani promet i ulazak dinara na KiM, danas u ekspoziturama Poštanske štedionice nisu uspeli da podignu pun iznos socijalne pomoći, a u pojedinim srpskim sredinama nisu mogli da podignu ni ograničen iznos.

Korisnici socijalne pomoći u Kosovskoj Mitrovici kažu da im je na račune jutros uredno legao novac koji uplaćuje Beograd, ali da su danas mogli da podignu ograničen iznos novca, svega 10.000 dinara socijalne pomoći, zbog manjka dinara na KiM. Oni su se u velikom broju okupili ispred svojih ekspozitura u Kosovskoj Mitrovici kako bi podigli novac koji im sleduje, ali su mogli da podignu samo deo iznosa zbog nedostatka srpske valute na KiM. Korisnici socijalne pomoći su ogorčeni zbog zabrane dinara i pitaju kako će da prežive mesec.

U Gračanici nema gužve, jer nema ni dinara za isplatu, a građani ipak sporadično dolaze da se raspitaju kada će moći da podignu svoja primanja. Ista je situacija i u Leposaviću.

Socijalnu pomoć za najugroženije stanovnike, dečiji roditeljski dodatak od države Srbije na KiM prima oko 30.000 korisnika.

Priština je zabranila promet dinara iz centralne Srbije na KiM u dva navrata od početka meseca i stupanja na snagu uredbe o zabrani prometa dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here