Ministar Vučević prisustvovao obeležavanju Dana Univerziteta odbrane

0
19

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja Dana Univerziteta odbrane u Domu Garde na Topčideru. Svečanosti je prisustvovala ministarka zdravlja dr Danica Grujičić.

 Ministru Vučeviću uručena je Plaketa Univerziteta odbrane kao zahvalnost za saradnju, doprinos razvoju vojnog obrazovanja i podršku u realizaciji nastavnog procesa i naučnoistraživačke delatnosti. Plaketu je ministru odbrane uručio rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović. Ministar Vučević, obraćajući se prisutnima, rekao je da je Univerzitet odbrane kao ustanova Ministarstva odbrane ujedno i krovna institucija srpskog vojnog školstva, ali i institucija koja ima tradiciju skoro dva veka.

Govoreći o značaju obrazovanja oficira, rektor Univerziteta odbrane brigadni genaral prof. dr Boban Đorović istakao je njihovu vojnu i moralnu spremu, profesionalna znanja i nepokolebljivo rodoljublje.

Prisutnima se obratio i kadet prorektor Univerziteta odbrane Miloš Đorđević koji je istakao da se kroz nauku, kulturu i umetnost uči kako se čuva istorija od zaborava.

Svečanosti su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, predstavnici naučnih i obrazovnih institucija, kao i brojni gosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here