Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas izložbu „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“, organizovanu povodom obeležavanja 220 godina od Prvog srpskog ustanka, u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Ministar Vučević je, na početku obraćanja, čestitao na Sretenjskom ordenu Galeriji Doma Vojske Srbije, direktorki Medija centra „Odbrana“, kao i svima koji su u tom zdanju stvarali. Govoreći o izložbi, ministar Vučević ukazao je da su reči u njenom nazivu – tri reči koje su sveto trojstvo, za sudbinu, istoriju i budućnost naše otadžbine i svakako ih ne treba razdvajati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je da u nazivu današnje izložbe postoje tri važne reči, a to su sloboda, država i borba.

Postavku izložbe autora Zorana Ivanovića i Nebojše Đuranovića „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ čine slike, skulpture, crteži i vajarski modeli kojima je prikazana umetnički uobličena borba srpskog naroda za svoju slobodu i državu.

Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 30. marta.