Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović posetila je Institut za zemljište u Beogradu gde je sa zaposlenima razgovarala o planovima i viziji te jedne od najstarijih institucija u zemlji, a čiji naučnici pomažu da Srbija ima dobro zemljište, kvalitetnu hranu i zdravo okruženje.

Ministarka Begović je u izjavi novinarima nakon obilaska Instituta za zemljište rekla da je razgovor sa zaposlenima u ovom institutu bila prilika da se čuje o potencijalima te institucije, kakve resurse imaju, i u čemu resorno ministarstvo može da im pomogne.

Direktorka Instituta za zemljište Mira Milinković izrazila je zadovoljstvo što su ona i njeni saradnici imali priliku da upoznaju ministarku Begović sa ciljevima razvoja te institucije kao i da čuju kako Ministarstvo planira budući razvoj naučno-istraživačkog rada.

Delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija je obišla i prostorije instituta – laboratoriju za fiziku, laboratoriju za hemiju, kao i laboratoriju za mikrobiologiju.