Đedović Handanović – Jačanje saradnje u regionu za uspešnu energetsku tranziciju

0
35

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je sa ministrima energetike i rudarstva Crne Gore i Republike Srpske – Sašom Mujovićem i Petrom Đokićem o regionalnom povezivanju, saradnji na energetskim projektima i pitanjima u vezi sa procesom energetske tranzicije.

Đedović Handanović je na konferenciji za novinare, održanoj nakon trilateralnog sastanka, rekla da je čitav region u procesu energetske tranzicije i da svi imaju određene ciljeve kad je reč o povećanju udela obnovljive energije i smanjenju emisija štetnih gasova, kao i obezbeđivanja sigurnosti snabdevanja. Prema njenim rečima, svima nam je potrebno u budućnosti više električne energije, posebno zelene, a jedini način da do toga dođemo jeste izgradnja novih kapaciteta.

Ministarka je poručila da je stav Srbije da treba da radimo zajedno i da pokušamo jedni drugima da olakšamo ostvarivanje ciljeva. Naša zemlja, kako je navela, ima značajnu trgovinsku razmenu i sa Crnom Gorom i sa BiH, potpisane memorandume o saradnji u oblasti energetike, kao i zajedničke projekte koji se već realizuju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here