Grupa građana u Novom Sadu dala podršku majci oduzete dece

2
13535

Grupa građana koja pruža podršku Ani Mihaljici zbog oduzimanja njeno troje dece, pokušala je danas da silom uđe u novosadski Centar za socijalni rad. Oni su dva puta probili kapiju i došli do ulaza u Centra, koji je bio zaključan.

Grupa građana prvo se okupila ispred kapije Centra, a zatim su uspeli da je razvale i dođu do samih ulaznih vrata centra. U izjavi za medije majka tri deteta Ana Mihaljica je izrazila zabrinutost za fizičko i psihičko stanje svoje dece.

Prisutan je bio i advokat porodice Mihaljica, Milan Bosika. On je istakao da ne zna gde se deca danas nalaze i kritikovao postupke direktorke Centra za socijalni rad.

“Ova deca su oteta od strane Centra za socijalni rad i to se što pre mora okončati”, rekla je advokat Jelena Pavlović.

Podršku majci danas su pružili i mnogobrojni građani koji se suočavaju sa sličnim problemima.

Troje dece od 3, 6 i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici. Međutim, advokat, majka i građani koji protestuju smatraju da Centar za socijalni rad ovim krši propise. Centar za socijalni rad kaže da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti.

2 KOMENTARA

  1. Nisam upoznata sa konkretnim slucajem, ali oduzimanje dece od roditelja i davati ih hraniteljskim porodicama je suludo. Dajte toj majci koliko placate hranitelju, i sve ce biti reseno. Siromastvo nije razlog oduzimanju dece. Pomozite im.

  2. Da li je centar pokupao da pomogne porodici da adekvatnije obavljaju svoje roditeljske obaveze? Pa da ih onda oduzme. Možda bi uz podršku društva bili adekvatni roditelji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here