Predsednik pokreta ,,Ljubav, vera, nada’’ Nemaja Šarović i predsednik pokreta Pobuna Srđan Škoro održali su konferenciju za medije ispred Predsedništva, u subotu, 9. marta, na kojoj su govorili o Deklaraciji koju je predsednik Vučić potpisao u Tirani. Deklaraciju u 12 tačaka su potpisale zemlje učesnice, među kojima je i Srbija, u kojoj se, između ostalog, poručuje da ruska vojna agresija na Ukrajinu predstavlja najveću pretnju evropskoj sigurnosti, kršenje međunarodnog prava, kao i da predstavlja zločin protiv ukrajinskog naroda.

U subotu, 9. marta, ispred Predsedništva održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik pokreta ,,Ljubav, vera, nada’’ Nemanja Šarović i predsednik pokreta Pobuna Srđan Škoro, a tema je bila Deklaracija koju je predsednik Vučić potpisao u Tirani pre nekoliko dana a kojoj, prema rečima Šarovića, nije dat veliki značaj u medijima. Pored toga, dodao je i sledeće:

Šarović je dodao i da Aleksandar Vučić mora da odgovori srpskoj javnosti na nekoliko pitanja.

Predsednik pokreta Pobuna Srđan Škoro rekao je da ćemo uskoro imati Veliku Albaniju nalik onoj u Severnoj Makedoniji.

Ispred zgrada Predsedništva bila je postavljena i izložba na kojoj je predstavljena deklaracija koju je Vučić potpisao na nedavno održanom samitu „Ukrajina-Jugoistočna Evropa“ u Tirani, kao i fotografije susreta Vučića sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerom Albanije Edijem Ramom, premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i, prema Šarovićevim rečima, „drugim tradicionalnim srpskim prijateljima“.