Ovogodišnji Novosadski sajam knjiga biće održan od 18. do 25. marta u Hali 1 Novosadskog sajma. Ulaz za posetioce će biti besplatan tokom svih dana manifestacije, a knjige će biti jeftinije i do 60 odsto. Sajam je danas otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Posetioci Novosadskog sajma knjiga će imati priliku za susret i razgovor sa brojnim piscima, između ostalih i sa Bojanom Ljubenovićem i Mariom Liguorijem, a u sredu, 20. marta, i sa ovogodišnjim dobitnikom NIN-ove nagrade za delo „Poslije zabave“ Stevom Grabovcem. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je Sajam knjiga u Novom Sadu kao počasni gost i tom prilikom rekao da će Sajam ove godine okupiti preko 60 izlagača iz Srbije i regiona.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, od izbora izdavača zavisi kakve generacije će izlaziti iz škola i kakve će vrednosti biti prihvaćene u društvu.

Dela će biti snižena i do 60 odsto, a neke od najtraženijih naslova čitaoci će plaćati po cenama umanjenim do 40 odsto. Izlagači najavljuju i akcije u okviru kojih će više naslova ‘u paketu’ nuditi po promotivnim cenama, ističu organizatori i navode da će na pojedinim štandovima posetioci i ove godine moći da pronađu knjige za 100, 200 i 300 dinara. Radno vreme Novosadskog sajma knjiga biće od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan. Danas počinju i Međunarodna izložba umetnosti „Art Expo“, Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, „Dani Laze Kostića“ i Sajam gejminga „NS gaming week“.