Predstava “Bilo jednom na Brijunima” izvedena je na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 15. marta.

Glumci Milan Marić, Branislav Trifunović, Sanja Marković i Tihana Lazović su pred zrenjaninskom publikom oživeli stvarni istorijski susret dva čuvena bračna para, Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor, koji se odigrao na ostrvu Brijuni, sedamdesetih godina prošlog veka. Lik Ričarda Bartona u predstavi dočarava glumac Milan Marić.

Snimanje filma “Sutjeska” bio je osnovni povod ovog susreta. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu u kojoj lik Elizabet Tejlor tumači glumica Tihana Lazović.

Glumci, okupljeni u ovoj predstavi, igraju četvoro ljudi koji su ogromne ličnosti – dve iz Holivuda i dve velike političke ličnosti. Kako se pripremao za ulogu Tita otkrio je glumac Branislav Trifunović.

Predstava traga za odgovorima na pitanja koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi, šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima, šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge…