Donacija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Domu zdravlja Novi Beograd

0
48

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas Dom zdravlja Novi Beograd i donirao pomoć Ministarstva od tri miliona dinara za renoviranje Dečijeg dispanzera u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i deset laptop računara. Donirani novac će biti upotrebljen za promenu podova i krečenje prostorija.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je napomenuo da je Ministarstvo zaključilo ugovor sa Gradom Beogradom u iznosu od 320 miliona dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za više domova zdravlja u Beogradu, specijalizovanu bolnicu Sveti Sava, kao i za Kliničko-bolnički centar Zvezdara. Domu zdravlja Beograd donirano je tri miliona dinara i 10 laptop računara.

Direktorka Doma zdravlja Novi Beograd Božica Novaković zahvalila je ministru na donaciji za Dom zdravlja. Navela je da će radovi trajati oko mesec dana, a pregledi će se za to vreme odvijati u drugom delu zgrade.

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan istakao je važnost saradnje između grada i ministarstava.

Ministarstvo je doniralo i 10 laptop računara za koje je ministar Martinović rekao da će biti od značaja za lekare i zdravstveno osoblje. Rekao je da se očekuje da će, nakon formiranja Vlade i usvajanja rebalansa budžeta, biti raspisan još jedan javni poziv za finansiranje projekata i pozvao direktorku Doma Zdravlja Novi Beograd Božicu Novaković da konkuriše, jer bi mogla da se izdvoje značajnija sredstva za renoviranje te ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here