Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas Dom zdravlja Novi Beograd i donirao pomoć Ministarstva od tri miliona dinara za renoviranje Dečijeg dispanzera u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i deset laptop računara. Donirani novac će biti upotrebljen za promenu podova i krečenje prostorija.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je napomenuo da je Ministarstvo zaključilo ugovor sa Gradom Beogradom u iznosu od 320 miliona dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za više domova zdravlja u Beogradu, specijalizovanu bolnicu Sveti Sava, kao i za Kliničko-bolnički centar Zvezdara. Domu zdravlja Beograd donirano je tri miliona dinara i 10 laptop računara.

Direktorka Doma zdravlja Novi Beograd Božica Novaković zahvalila je ministru na donaciji za Dom zdravlja. Navela je da će radovi trajati oko mesec dana, a pregledi će se za to vreme odvijati u drugom delu zgrade.

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan istakao je važnost saradnje između grada i ministarstava.

Ministarstvo je doniralo i 10 laptop računara za koje je ministar Martinović rekao da će biti od značaja za lekare i zdravstveno osoblje. Rekao je da se očekuje da će, nakon formiranja Vlade i usvajanja rebalansa budžeta, biti raspisan još jedan javni poziv za finansiranje projekata i pozvao direktorku Doma Zdravlja Novi Beograd Božicu Novaković da konkuriše, jer bi mogla da se izdvoje značajnija sredstva za renoviranje te ustanove.