Ministar Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

0
33

Ministar odbrane Miloš Vučević uručio je oficirima Vojske Srbije, danas na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti. Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Obraćajući se unapređenim i postavljenim oficirima, ministar Vučević istakao je da su unapređenja i postavljenja rezultat njihovog rada i njihovih kvaliteta.

U čin general-majora unapređeni su brigadni general Brane Krnjajić i brigadni general Zoran Nasković koji je postavljen na dužnost komandanta Komande za obuku, a u čin brigadnog generala unapređeni su pukovnik Milan Elenkov i pukovnik Novica Gogić. Brigadni general Jovica Matić postavljen je na dužnost komandanta Prve brigade kopnene vojske, pukovnik Željko Furundžić postavljen je na dužnost komandanta Garde, dok je pukovnik Nebojša Cvetković postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku. Na dužnost komandanta Treće brigade kopnene vojske postavljen je pukovnik Vladan Milosavljević, a na dužnost komandanta Četvrte brigade kopnene vojske postavljen je pukovnik Siniša Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here