Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom Mreža saobraćajnih policija Evrope, u sredu, 1. maja, biće sprovedena akcija „Speed Marathon”, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da pruže doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac, i mogu se odnositi na puteve u naselju i van njega.

Predloge je potrebno slati na imejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila.