Dačić – Odlična saradnja Srbije sa ODIHR-om

0
20

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a (ODIHR) Mateom Mekačijem, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Tokom razgovora je konstatovana odlična saradnja Srbije sa ODIHR-om, koji pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju.

Dačić je izrazio zahvalnost na učešću posmatrača ODIHR-a na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra 2023. godine, ocenivši da su njihovo prisustvo i ekspertska podrška odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa. Prvi potpredsednik Vlade je iskazao očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima.

Mekači je istakao blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Srbiji, koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa.

On je ukazao na to da ODIHR ceni otvorenost srpske strane za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here