Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je danas da će ta organizacija svim sredstvima, uključujući i fizička, braniti da se sruši zgrada starog Generalštaba na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine i preda u ruke američkoj kompaniji, na čijem čelu je zet Donalda Trampa, o čemu je ugovor potpisao resorni ministar Goran Vesić.

Onog momenta kad se pojave prvi bageri, mi ćemo ih čekati, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta na konferenciji za novinare i pozvao sve građane da im se priključe, a posebno pripadnike Vojske Srbije, sve koji imaju hrabrosti da odbrane stari Generalštab i ne dozvole da se se sruši zgrada starog Generalštaba i preda u ruke američkoj kompaniji.

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović rekla je da je potpisivanjem ugovora o zgradi Generalštaba Vesić prekršio niz zakona, a pre svega Ustav, kao i da je to uvod u zloupotrebe koje će se dešavati. Nestorović je najavila podnošenje krivičnih prijava zbog toga, pogotovo što je zgrada kulturno dobro, a nije pokrenuta procedura da bi se skinula ta oznaka. Ona je zapitala da li će, ako to prođe i usvoji se odluka o skidanju oznake kulturnog dobra, onda to moći da se radi i sa svim ostalim spomenicima kulture. Ako ovo prođe, sa obrazloženjem Vesića da je to pravljenje mosta prijateljstva sa Amerikancima, onda građani treba da pitaju zašto Amerikanci nisu sanirali porodilište u bolnici „Dragiša Mišović“, koje su bombardovali, zapitala je Nestorović.