Jedna od teže zapošljivih kategorija nezaposlenih su svakako osobe sa invaliditetom. Zakon obavezuje poslodavce u Srbiji da zapošljavaju osobe sa invaliditetom u određenom procentu. Kako bi se i ova lica osposobila za tražena zanimanja Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke za osobe sa invaliditetom. Trenutno su u toku dve ovakve obuke. Jedna je za vođenje poslovnih knjiga, a druga za šivenje gornjih delova obuće u fabrici Stil doo.

U organizaciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin trenutno se realizuju dve obuke za osobe sa invaliditetom sa evidencije nezaposlenih. Jedna je obuka za knjigovođe, a druga je obuka za izrađivače gornjih delova obuće.

Obuka se uspešno sprovodi u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za proizvodnju obuće Stil doo i traje šest meseci.  Počela je sredinom januara, a završetak se očekuje sredinom jula.

Ljiljana Stanjević, jedna je od kandidata, i ističe da je zadovoljna obukom s obzirom na to da nije imala prethodno iskustvo.Uključivanjem osoba sa invaliditetom u programe dodatnog obrazovanja Nacionalna služba nastoji da doprinese poboljšanju kvaliteta njihovog života i poveća njihove šanse na tržištu rada.