Zbog nasilja nad profesorom u školi u Bačkoj Palanci koje je izvršio maloletni bivši učenik, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije stupili su u jednodnevni štrajk. U školama koje su članice pomenutog sindikata nije bilo nastave, a podršku su pružili i zrenjaninski prosvetari koji su se okupili i krenuli put Beograda kako bi prisustvovali protestnom skupu i na taj način pružili podršku povređenom kolegi i svima koji trpe nasilje u školi.

Veliki broj škola u Srbiji obustavio je nastavu u znak solidarnosti sa profesorom Z.S. iz Srednje tehničke škole ,,9. maj’’ iz Bačke Palanke kojeg je napao maloletni bivši učenik te škole i naneo mu teške telesne povrede. Tim povodom organizovan je i protestni skup ispred Skupštine Srbije, a iz Zrenjanina su krenuli i brojni prosvetni radnici kako bi pružili podršku i ukazali na probleme sa kojima se u svom radu suočavaju.

Aleksandra Mažić je odgovarajući na pitanje da li se oseća bezbedno na svom radnom mestu, istakla da voli svoj posao i da ne razmišlja o tome kada je sa đacima, ali da smatra da policijska zaštita očigledno ne daje prave rezultate i nije dovoljna.

Zrenjaninski prosvetari krenuli su na protestni skup u Beograd na kojem je naglašeno da nasilja ne sme biti u školama niti u bilo kom segmentu društva. Tokom protesta pročitan je i proglas Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i poručeno državi da je i nečinjenje nasilje.