Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Milica Đurđević Stamenkovski poručila je, prilikom posete porodici Ognjanović u Požarevcu, koja ima četvoro dece, da će ekonomsko osnaživanje porodica i pružanje podsticaja majkama preduzetnicama biti jedan od fokusa rada ovog ministarstva u narednom periodu.

Đurđević Stamenkovski je najavila da će Ministarstvo pokrenuti niz aktivnosti kojima će podržati majke preduzetnice, sa troje i više dece, koje i pored toga što imaju mnogo posla kao roditelji, ipak žele i da rade. Spremni smo da saslušamo sve ideje i verujem da će ono što budemo uradili u narednom periodu biti od pomoći i velikog značaja za sve porodice u našoj Srbiji, poručila je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je prilikom posete Požarevcu uručila rešenja o jednokratnoj pomoći i vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i vaučere za rehabilitaciju u banjama obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Kako smo i najavili prilikom dodele vaučera u Nišu, nastavili smo da obilazimo gradove i opštine i da u neposrednom razgovoru uručujemo vaučere onima koji su zatražili pravo da ih koriste. Ova akcija vraća osmeh na lice mnogima i ova aktivnost je nešto što će biti jedan skroman podsticaj porodicama koje se suočavaju sa ovim izazovima, poručila je ministarka.