Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas preventivni projekat „Karavan bezbednosti saobraćaja“ na Trgu Svetog Trojstva u Somboru i poručio da je cilj ovog projekta unapređenje stavova građana o bezbednom učešću u saobraćaju.

Ministar Dačić je istakao da je saobraćaj jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života.

Ministar je najavio da će u narednim nedeljama projekat „Karavan bezbednosti saobraćaja“ biti predstavljen i u Boru, Kruševcu, Valjevu, Novom Pazaru i Pirotu.

Osim ministra Dačića, prisutnima su se obratili i Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Branko Stamatović, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

Inače, nosilac preventivnog projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja“ je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok su partneri Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalne samouprave.