Potpredsednik Demokratkse stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je danas da presuda Višeg suda u Beogradu da je predsednik odbora DS u Mladenovcu Dragan Nikolić diskriminisan u opštinskoj upravi zbog pripadnosti toj partiji predstavlja pozitivno izneneđenje.

Gavrilović je na konferenciji za novinare rekao da je presuda važna stvar za sve koji se bave politikom i zbog toga su diskriminisani i dokaz da imaju kome da se obrate.

Nikolić je rekao da se, bez obzira što je presudom dokazano da je trpeo diskriminaciju, i dalje oseća diskiminisano, ali da nije želeo da se odrekne svojih principa i pristupi Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da bi napredovao u službi.

Potpredsednik DS Branimir Jovančićević istakao je da presuda Nikoliću „otvara vrata drugim diskriminisanim osobama da treba da se bore“. „Svako ko se nađe u situaciji da bude diskriminisan postavlja pitanje kako da nastavi dalje i da li da ulazi u borbu u sistemu kakav je ovaj današnji i koji predvodi SNS ili da odustane, zato izuzetno cenimo ono što je uradio Nikolić“, rekao je Jovančićević.