Policajka Katarina Petrović, kojoj je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobađajuću presudu za odavanje tajnih podataka, rekla je da i od novog postupka očekuje oslobađajuću presudu, ali da je, kako je kazala, spremna na sve.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je nedavno presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdio je njen advokat Branko Ivković.

Petrović je za današnji broj lista Nova kazala da se činjeniično stanje nije promenilo, te da je sve što je u prvom postupku izvedeno kao dokaz ostalo, a da, kako je navela, „eventulano novih dokaza nema“. „Oslobađajuća presuda je ukinuta zbog proceduralne greške, jer se presuda razliku od obrazloženja“, rekla je ona.

Petrović je osumnjičena da je odala informaciju da je Petrović saobraćajnu nesreću na Dedinju izazvao pod dejstvom kokaina i alkohola a bila je oslobođena prvostepenom presudom Višeg suda u Valjevu.