Danas je održana sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj su izabrani gradonačelnik Beograda, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

Rasprava o predlogu da Aleksandar Šapić bude ponovo izabran za gradonačelnika je trajala nešto više od sat i po vremena, uz ocene odbornika vladajuće koalicije da je Šapić zaslužio da bude ponovo izabran za gradonačelnika i kritike odbornika opozicije koji su Šapića između ostalog, optužili za „odsustvo morala u politici“, „nepoštovanje zakona“, „propadanje“ Gradskog saobraćajnog preduzeća ali i za „fizički napad na sugrađanina“.

Potpredsednik odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana Stefan Simić izjavio je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda da je pročitao biografije predloženih članova gradskog veća i da neki od njih nemaju nikakvo radno iskustvo.

Šefica te odborničke grupe Natalija Stojmenović istakla da je da se opet pokazuje da će „kriminal i korupcija“ ostati najveće obeležje vlasti i da će „građani i građanke Beograda najvise patiti zbog toga“.

Aleksandar Šapić je izjavio danas na sednici Skupštine Beograda da se iskreno raduje što će se od sutra Beograd vratiti u neki normalan tok sa svim svojim institucijama koje nije imao devet meseci.

Skupština Beograda ima 110 odbornika a po rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna, izborna lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ ima 64 mandata, lista „Savo Manojlović – I ja sam Beograd“ 20 odborničkih mesta a koalicija „Biramo Beograd“ 14 mandata. Lista „Mi snaga naroda – Branimir Nestorović“ ima 10 mandata, manjinska „Ruska stranka“ jednog odbornika a u sazivu je i jedan nezavisni odbornik.