Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Vojnoobaveštajnu agenciju i sastao se sa budućim izaslanicima odbrane.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, sa saradnicima, predstavio je ministru Gašiću mogućnosti, kapacitete i delokrug rada Agencije, kao i aktuelnu globalnu i regionalnu političko-bezbednosnu situaciju. General Stojković govorio je i o budućim planovima Vojnoobaveštajne agencije.

Ministar odbrane naglasio je da je Vojnoobaveštajna agencija oduvek bila stub bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije i da su njeni pripadnici ozbiljni profesionalci koji žive i rade za Srbiju, a njihov zadatak zahteva mnogo odricanja. On je poručio da će Vojnoobaveštajna agencija od državnog i vojnog rukovodstva uvek imati podršku u realizaciji svih aktivnosti.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Gašić sastao se sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Srbije u Bosni i Hercegovini, Republici Bugarskoj, Ruskoj Federaciji, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tom prilikom, ministar odbrane dao im je usmerenja za rad po stupanju na dužnost u zemljama prijema i izrazio uverenje da će štititi interese Srbije i dostojno predstavljati svoju zemlju, koja je čvrsto opredeljena da očuva svoju vojnu neutralnost.