Razmnožavanje kupine se vrši tako da se izdanci i prevremene (bočne) grančice povijaju i vrhovi vertikalno postavljaju u jame ili kanale dubine 10-15 centimetara. Zatim se zagrnu sitnom, rastresitom zemljom, koja se blago nagazi i zalije s dva-tri litre vode. U nižim i toplijim područjima oživljavanje može početi prvih dana avgusta, a u višim početkom septembra.

Ožiljavanje vrhova izdanaka jedan je od najvažnijih i najčešćih načina razmnožavanja kupine bez bodlji puzajućeg porasta. Može se primenjivati u rodnim zasadima i posebno zasnovanim matičnjacima. Teško se može očuvati čistoća sorte, slabija je zdravstvena kontrola sadnog materijala, otežana primena agrotehnike u kupinjaku i berba, posebno sorti kasnijeg zrenja.

Sigurnija i kvalitetnija je proizvodnja sadnica u specijaliziranim matičnim zasadima, u kojima je zajamčeno zdrav i sortno čist početni sadni materijal. Uz to, obavezna je primena svih agrotehničkih mera i rigorozna zdravstvena kontrola. Rano povijanje i zagrtanje ima za posledicu prorastanje ili izvlačenje izdanaka iz jamica. Ako se zakasni (zbog nižih temperatura zemljišta i kratkog vremena za ožiljavanje), dobijeni izdanci imaće slabije razvijen koren i moći će se koristiti tek u proleće.

Postupak je jednostavan. Izdanci i privremene (bočne) grančice povijaju se i vrhovi vertikalno postavljaju u jame ili kanale dubine 10-15 centimetara. Zatim se zagrnu sitnom, rastresitom zemljom, koja se blago nagazi i zalije s dva-tri litre vode. Zbog razlika u porastu izdanaka, ovaj postupak ponavlja se nekoliko puta u razmaku od sedam do deset dana. Najkvalitetnije sadnice dobijaju se ručnim zagrtanjem. Mašinskim putem je brže i jeftinije, međutim zbog kosog položaja sadnice su lošije ožiljene.

Umesto u zemlju, vrhovi izdanaka mogu se položiti u posebne kontejnere ili posude od čeličnog treseta napunjene kompostom, sa kojima se ukopavaju u zemlju i nagrnu. Tako su olakšani vađenje i transport, a čuva se i osetljiv koren. Sadnica se na stalno mesto sadi zajedno s posudom, kroz čije zidove probija koren i koja se kasnije raspada.