Na konstitutivnoj sednici opštine Stari grad, koja je počela danas oko 10 časova, za predsednika Skupštine te beogradske opštine predložen je Marko Bastać, sa liste „Čuvari Starog grada“, a za njegovog zamenika Nikola Rodić sa iste izborne liste.

Predlog su podnela 33 odbornika, a Bastać i Rodić su jedini kandidati za te funkcije. Na konstitutivnoj sednici su potvrđeni mandati 56 odbornika, koji su izabrani na lokalnim izborima održanim 2. juna ove godine.

Nosilac liste „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać izjavio je juče da očekuje da će većina odbornika podržati njegova programska načela. Bastać je kazao da je svim odbornicima koji su pokazali interesovanje za inicijativu liste „Čuvari Starog grada“ upućen predlog dopunskih načela o razvoju Starog grada u narednih osam godina, a „koji je plod predizbornih obećanja i konsultacija sa strankama i odbornicima“.

Prema izveštaju Izborne komisije o rezultatima glasanja za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad održanih. 2. juna, koalicija stranaka okupljenih oko liste „Biramo Stari grad-Radomir Lazović“ osvojila je 37,01 odsto, odnosno 23 mandata. Lista „Aleksandar Vučić-Stari Grad sutra“ je osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat. Lista „Čuvari Starog Grada-Marko Bastać“ osvojila je 16,35 odsto glasova, odnosno 10 mandata, a po jedan mandat osvojile su liste „Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović“ s 3,16 odsto glasova i „Narodna lista“ koja je osvojila 3,12 odsto glasova.