Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da je budžet Grada Beograda u manjku za 35,5 miliona evra što znači da neće biti sredstava za uređenje grada i sprovođenje velikih kapitalnih projekata.

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Grada o gubicima sredstava na lokalu, direktor CLS-a Nikola Jovanović je rekao da ove i prošle godine ima mnogo manje sredstava za škole, domove zdravlja, vrtiće i da se odustaje od velikih kapitalnih projekata, dok se sprovode „štetni projekti aktuelni gradske vlasti“.

Predsednik sindikata „Pravda – GSP Beograd“ Zoran Stefanović je poručio da su nekoliko dana pred ovu konferenciju dobili od ljudi koji su bliski gradonačelniku Šapiću informacije kako se i šta se i kako dešava u Gradu.

Predsednik sindikata GSP Ivan Banković rekao je da se javni prevoz Beograda uništava kroz sumnjivu privatizaciju i sumnjive tendere.

Na konferenciji se moglo čuti i da je za infotable na stajalištima iz budžeta dato 29 miliona evra, bez trendera, a infotable takođe nisu ispravne jer, “vuku podatke iz aplikacije”.