Zrenjanin je poznat kao multinacionalna i tolerantna sredina koja sluša mišljenja, stavove i zahteve pripadnika svih verskih zajednica. Posetili smo Islamsku zajednicu Zrenjanin i u razgovoru sa muftijom srbijanskim i vojvođanskim Muhamedom efendijom Ziljkićem saznali nešto više o radu, aktivnostima i životu muslimana u našem gradu kao i problemima sa kojima se susreću.

U razgovoru sa muftijom srbijanskim i vojvođanskim Muhamedom efendijom Ziljkićem u čijoj nadležnosti se nalazi i islamska zajednica Zrenjanin smo saznali da u Zrenjaninu postoji blizu 200 domaćinstava u kojima žive muslimani a o radu, aktivnostima i životu muslimana u našem gradu rekao je da sve strukture vlasti izlaze u susret svim potrebama koje muslimani Zrenjanina imaju. O verskom životu muslimana Muhamed efendija Ziljkić rekao je sledeće:

 

Ovih dana šire se dezinformacije kada je reč o potvrdama za sahranjivanje kao i to da se one naplaćuju.

Vojvođansko muftijstvo deluje u okviru Srbijanskog mešihata Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Zrenjanin je poznat kao multinacionalna i tolerantna sredina koja sluša mišljenja, stavove i zahteve pripadnika svih verskih zajednica.