Obraćanjem predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Ane Brnabić u Banja Luci je održana svečana sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je poručila da su regionu potrebni mir, stabilnost i izvesnost, te da je to moguće učiniti punim poštovanjem Dejtonskog sporazuma i poštovanjem i uvažavanjem, srpskog naroda ma gde on živeo – ništa više i ništa manje od toga.

Istakavši da joj je čast da se obrati u parlamentu Srpske nedugo nakon što je u njemu usvojena Deklaracija najavljena na Svesrpskom saboru u Beogradu, 8. juna, Brnabić je poručila da je dan održavanja Svesrpskog sabora bio dan kada smo slavili naše zajedništvo i kada je trebalo da ostavimo sve političke razlike po strani.

„Sazivajući sabor u vidu smo imali budućost i da je moguće biti srpskog roda, a da to ne bude pretnja nekoj drugoj naciji. Srpsko zajedništvo i molba da se ono poštuje, poruka je za saradnju i zajedničku budućnost svih na Balkanu. Srbija je duboko posvećena saradnji u regionu kako bismo obezbedili mir i stabilnost“, rekla je Brnabić.