Izjava Slavka Nikića povodom ubistva Olivera Ivanovića

0
151

Ubili su najboljeg političara i kad su Šiptari i kad su Srbi u pitanju na prostoru Kosova i Metohije . Kada to kažem mislim na političara koji nije zastupao teoriju da se sve mora rešavati oružjem, ali nikako nije pristajao da se prostor Kosova preda Šiptarima. Ovim ubistvom Šiptari  su prekinuli i formiranje suda, odnosno tužilaštva za ratne zločine UĆK-a koje su počinili nad srpskom nejači i to su odradili- rekao je bivši pukovnik MUP-a Srbije Slavko Nikić komentarišući  ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

Svirepo ubistvo lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”,  Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i dalje izaziva brojne komentare u našoj zemlji ali i u regionu i u svetu. Bivši obaveštajac, penzionisani pukovnik MUP-a Srbije i učesnik rata na Kosovu i Metohiji 1999.godine Slavko Nikić ocenio je da je jedina istina ‚‚koja postoji kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića to da su ‚‚Ivanovića ubili oni koji su formirali kabinet Ramuša Haradinaja, a to su Hašim Tači i njegova družina. Jedino su oni imali interesa da ubiju Olivera Ivanovića, čoveka koji nije mrzeo ni Šiptare, ni duge, koji se sa svima družio, ali je iskreno voleo celo Kosovo sa stanovništvom koje jeste bilo oduvek na Kosovu što podrazumeva i Šiptare, ali ih se nije plašio. On je to pokazao jer nije hteo da napusti Mitrovicu i pored mnogo pretnji.‚‚ Slavko Nikić je odlučno demantovao pojedine tvrdnje koje su se čule u javnosti  da je vlada Srbije na bilo koji način umešana u događaje koji su se odigrali u Kosovskoj Mitrovici. Slavko Nikić je apelovao na građane da budu mirni ali i da budu oprezni.

Slavko Nikić je ocenio i da je ’’ žalosno da u 21.veku političar gine ispred svoje kancelarije‚‚ jer toga nema nigde u svetu‚‚ ali i da moramo kao narod koji je ujedinjen ‚‚ da vidimo da li se možemo nekako odbraniti od zla koji se zove „Teroristi iz redova Albanaca“. 17Oliver Ivanović biće sahranjen u četvrtak, 18.januara u 12.30 časova u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, dok je u Kosovskoj Mitrovici četvrtak proglašen za Dan žalosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here