Osnovna i Srednja škola 9.maj proslavila je školsku slavu Svetog Savu, i tom prilikom je kum slave pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura predao kumstvo Saši Santovcu, zameniku gradonačelnika

0
165

Školska slava Sveti Sava obeležena je u sali Osnovne i Srednje škole 9.maj na tradicionalni pravoslavni način, kao i priredbom koju su pripremili učenici ove škole. Ovom prilikom je direktorica škole Snežana Oluški Vlačić po poslednji put bila domaćin slave i predala je poklone kumu Simi Salapuri pomoćniku gradonačelnika, kao i novom kumu zameniku gradonačelnika Saši Santovcu koji je inspirisan priredbom istakao zanimljive pojedinosti.

Kum slave Simo Salapura iskoristio je priliku da poruči mladim naraštajima da održe duh svetosavlja.

Direktorica škole Snežana Oluški Vlačić provodi poslednje dane na ovoj funkciji i u narednom periodu naći će se na čelu Školske uprave za Banat. U obraćanju prisutnima nakon priredbe istakla je da je ovo slava škole i svih učenika i učitelja bez obzira na nacionalnost i veroispovest.

Osnovnu i Srednju školu 9. maj pohađa 250 učenika, ali škola obuhvata i 200 učenika koji se nalaze u inkluzivnom sistemu redovnog obrazovanja kojima škola pruža različite vrste pomoći i podrške.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here