Dom zdravlja Boško Vrebalov održao je predavanje na temu ,,Prevencija raka grlića materice’’ u fabrici Draxlmaier Automotive DOO

0
237

Povodom obeležavanja Evropske nedelje borbe protiv raka grlića materice Dom zdravlja Boško Vrebalov održao je predavanje na temu ,,Prevencija raka grlića materice’’ zaposlenima u fabrici Draxlmaier Automotive DOO.

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 28. januara do 3. februara 2018. godine u cilju podizanja svesti  žena o raku grlića materice i načinima prevencije. Prva Evropska nedelja obeležena je 2007. godine posle intervencije Interesne grupe za rak grlića materice kada je Savet Evrope doneo preporuke o započinjanju kampanje i obeleževanju Evropske nedelje prevencije. Ove godine predavanje na temu ,,Prevencija raka grlića materice’’ održano je u fabrici Draxlmaier Automotive DOO na kojem je govorila dr Laureta Onč Ekovoju, ginekolog Doma zdravlja Boško Vrebalov.

Prema statistici, Srbija se i dalje nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama obolevanja i umiranja od raka grlića materice. Kada je reč o obolevanju, Srbija se nalazi na četvrtom mestu a po umiranju od ove vrste raka kod žena, nalazi se na trećem mestu u Evropi, odmah posle Rumunije i Moldavije.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here