Protest građana koji je prošle nedelje organizovan ispred zgrade RTS-a imao je za cilj da skrene pažnju na nezadovoljstvo oko zastupljenosti opozicionih stranaka u medijskom javnom servisu, jer vladajuća stranka ima dvadeset do trideset puta više prostora u informativnom programu RTS-a – izjavio je predsednik Pokreta Levica Srbije, Borko Stefanović

0
87

Predstavnici opozicionih stranaka su pre nekoliko dana u zgradi RTS-a održali sastanak sa rukovodstvom javnog servisa i tom prilikom izrazili svoje nezadovoljstvo njegovim radom, a  koji prema  mišljenju opozicionih predstavnika već duže vereme krši zakon o javnim medijskim servisima, kao i novinarske, profesionalne i etičke standarde. Istovremeno zatražene  su ostavke generalnog direktora Dragana Bujoševića, urednika Informativnog programa Nenada Stefanovića i predsednika UO RTS-a Vladimira Vuletića. Da li će se situacija  promeniti budući da u poslednje vreme i iz EU dolaze zamerke koje se odnose na rad medija u Srbiji? Predsednik Pokreta Levica Srbije, Borko Stefanović,  naglasio je da je RTS pre svega kao javni servis vlasništvo svih građana Srbije , a ne jedne stranke ili Vlade.

Treba podsetiti da su predstavnici 13 opozicionih organizacija podneli 12. januara ove godine Radio televiziji Srbije i Regulatornom telu za elektronske medije zahteve kojima traže poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here