Predsednik Republike Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina

0
95

Predsednik Republike  Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio pismo-čestitku predsednika Vladimira Putina povodom Nacionalnog dana – Dana državnosti.

U pismu  ruskog predsednika Putina se navodi: „Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u raznim oblastima.

Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja. Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije – blagostanje i prosperitet,” navodi se u čestitiki predsednika Putina.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Ambasador Čepurin je istakao da je poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. Predsednik Vučić je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama. Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here