Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću danas je uručena nagrada „Luča“, koju je Srpska čitaonica dodelila Pokrajinskoj vladi za doprinos u razvoju kulture u opštini Irig.

Tradicionalno, na dan svoje slave, Svetog Trifuna, najstarije srpsko čitalište, 36. put dodeljuje nagradu organizacijama i pojedincima koji aktivno pomažu institucije kulture na području opštine Irig. Predsednik pokrajinske Vlade je ovom prilikom izjavio da dodeljeno priznanje Pokrajinskoj vladi predstavlja obavezu da nastavi sa podrškom razvoju kulture, ne samo u Irigu, nego u celoj AP Vojvodini.

Predsednik Mirović je obišao i rodnu kuću Borislava Mihajlovića Mihiza u Irigu, za čiju je rekonstrukciju i adaptaciju Pokrajinska vlada izdvojila oko 15 miliona dinara. Pokrajinska vlada aktivno podržava institucije kulture i kulturnog stvaralaštva na području opštine Irig, posebno Srpsku čitaonicu u Irigu, u realizaciji kulturnih programa i aktivnosti.

U skladu s tim, adaptirana je i zgrada „Kasina“ u Vrdniku u kojoj će biti smešteno odeljenje čitaonice „Milica Stojadinović Srpkinja“.