Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsednikom Srpskog nacionalnog veća Miloradom Pupovcem

0
90

Sa Miloradom Dodikom i Miloradom Pupovcem predsednik Srbije je razgovarao o položaju srpskog naroda u regionu i odnosima države Srbije sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, kao i položaju Republike Srpske unutar BiH. Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija snažnije podržavati različite razvojne projekte, kako u Republici Srpskoj, tako i u srpskim sredinama u Hrvatskoj, ne ugrožavajući teritorijalni integritet susednih zemalja i ne dirajući u prava drugih naroda.

Uoči susreta sa Pupovcem i Dodikom, predsednik Republike Srpske uručio je Aleksandru Vučiću Orden RS na ogrlici, kojim ga je odlikovao za „naročite zasluge u razvijanju saradnje i političkih odnosa Srbije i RS“. Orden je predsedniku Srbije dodeljen, kako je obrazloženo, za nemerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Vučić je rekao da je orden za njega veliko priznanje, koje je, iako uvek misli da ga svojim radom nije dovoljno zaslužio, prihvatio jer zna da još mnogo toga „možemo i moramo da učinimo za naš narod u RS, da im olakšamo život, da budemo još bliži jedni drugima“. Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija doprinela razvoju RS, a nikad nije odmagala i da je zato ponosan na međusobne odnose, „koji nikog ne ugrožavaju ni na koji način, ni Bosnu i Hercegovinu ni bilo kog drugog u regionu“.

On je naglasio i da u odnosu Srbije i RS nema „nikakvih trzavica, ljubomore, zavisti, političkih svađa i sukoba, kakvih je uvek među Srbima bilo“ i to je velika stvar koju će on i Dodik ostaviti naslednicima na funkciji predsednika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here