Izjava potpredsednika Srpske radikalne stranke, Milorada Mirčića povodom sankcija u Rusiji

0
92

Kada je u pitanju mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, Srpska radikalna stranke smatra da bi takav potez bio i kraj ovakve Srbije – rekao je potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić.

Ministar zadužen za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović izjavio je da ‘’Srbija usklađuje svoju međunarodnu politiku sa EU, ali da nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da to nijedna vlada ne bi uradila. ‚‚On je rekao da “Srbija usklađuje svoju međunarodnu politiku sa EU u 99 odsto odnosa, ali što se tiče Rusije, vrlo je jasan stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića i cele Vlade da nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji. ‚‚Ako se u obzir uzme činjenica da bi i Srbija ako postane članica EU morala da sledi zajedničku spoljnu politiku Unije, zbog čega članovi Vlade daju ovakve izjave? Kada je u pitanju stav Srpske radikalne stranke po ovom pitanju,  potpredsednik te stranke Milorad Mirčić rekao je da je poznata činjenica da se radikali zalažu za jačanje saradnje sa Ruskom Federacijom.

Srpska radikalna stranka godinama upozorava da pritisci koji dolaze iz EU, iz raznih zapadnih ambasada i država članica NATO-a imaju kao jedini cilj “uništavanje i rasparčavanje Srbije” pa se zbog toga treba okrenuti potpunoj saradnji sa Ruskom Federacijom kao istinskom prijatelju Srbije, smatraju radikali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here