Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je ambasadora Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji Amra Alguvejlija

0
168

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je ambasadora Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji Amra Alguvejlija, sa kojim se saglasio da je u obostranom interesu dalje unapređenje ekonomsko-trgovinskih odnosa Srbije i Egipta, kao i jačanje saradnje u oblasti kulture, turizma i obrazovanja.

U razgovoru je ocenjeno da postoji snažan potencijal za saradnju u nekoliko oblasti od zajedničkog interesa, posebno u sektoru poljoprivrede i informacionih tehnologija.

Mirović i Alguvejli su saglasni i da je povezivanje referentnih novosadskih instituta poput Biosensa, instituta za ratarstvo i povrtarstvo, veterinu i prehrambenu industriju sa sličnim institutima u Egiptu, dobar okvir za jačanje ukupne privredne saradnje.

Predsednik Mirović je naglasio da je AP Vojvodina otvorena za intenzivniju saradnju sa egipatskim regijama i gradovima, i dodao da su egipatski privrednici i turisti dobrodošli u našu pokrajinu.

Egipatski ambasador Alguvejli je pozvao delegaciju iz AP Vojvodine da u decembru poseti veliki sajam informacionih tehnologija koji se održava u Kairu, što će biti prilika za razmenu iskustava i povezivanje srpskih i egipatskih stručnjaka i kompanija u ovoj oblasti.

U razgovoru je ukazano i na mogućnosti saradnje kroz povezivanje i razmenu iskustava u digitalizaciji kulturnog nasleđa, ali i razmenu kulturno-umetničkog sadržaja kroz gostovanje pozorišnih i muzičkih trupa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here