Stečajni upravnik Industrije mašina i traktora oglasio je prodaju imovine nekadašnjeg giganta putem javnog nadmetanja

0
943

Trenutno se u Srbiji vodi 2.070 stečajnih postupaka. Stečajni upravnik Industrije mašina i traktora upravo je oglasio prodaju imovine nekadašnjeg giganta putem javnog nadmetanja.

U Srbiji se u stečaju trenutno nalazi 2.070 preduzeća, pokazuju podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Jedno od njih je i Industrija mašina i traktora – IMT iz Novog Beograda nad kojom je stečaj pokrenut još u septembru 2015. godine, ali prodaja imovine još traje.

Stečajni upravnik IMT-a upravo je oglasio prodaju imovine nekadašnjeg giganta putem javnog nadmetanja. “Trka” je zakazana za 2. april, a početna cena na javnom nadmetanju je 66 miliona dinara. Prodaju se građevinski objekti ovog preduzeća u Jarkovcu, oprema, kao i pravo na žig koji važi do 12. septembra 2027. godine.

Inače, poslednja registrovana prodaja imovine ovog preduzeća bila je u februaru prošle godine, kada je iz stečaja prodato 150 tona otpadnog gvožđa, po ceni od pet miliona dinara.

Prosečno vreme trajanja stečajnih postupaka u Srbiji je dve godine, 11 meseci i jedan dan, podaci su Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Postoje stečajni postupci koji traju i više od decenije i po. Ukupno je 15 takvih slučajeva, gde stečajni postupci traju od 15 do 22 godine. Kod pet zaključenih slučajeva stečajevi su trajali od 15 do 17 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here