Izjava Aleksandra Odžića povodom položaja Vojvodine u Srbiji

0
296

Uslovi u kojima sada živimo u Vojvodini sve više ukazuju na nameru da se Vojvodina potpuno ukine  ali smatramo da se to neće dogoditi  – izjavio  je predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić

 Оve godine, kada se  navršava sto godina od  završetka I svetskog rata i Trijanonskog sporazuma i uspostavljanja Kraljevine SHS, sedamdeset pet godina od utemeljenja Jugoslavije i trideset godina od tzv. Jogurt revolucije u Vojvodini, predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da ‚‚pitanje statusnog položaja Vojvodine nikada nije bilo otvorenije i važnije po sve njene građane. ‚‚Kakav je trenutno status Vojvodine kada se govori o tome iz ugla Vojvođanske partije, glasilo je pitanje na koje je odgovor dao Aleksandar Odžić.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić nedavno je oštro reagovao na izjavu dr Gabora Staudta iz mađarske desničarske partije Jobik, koji je rekao da Mađarska treba da podržava autonomiju Mađara, ma gde oni živeli van granica matične države. Tim povodom Odžić  je ocenio da  svojatanje Vojvodine, kao srpske, mađarske, hrvatske… bilo čije, u osnovi je pogrešno i suštinski neprihvatljivo. Kao takva, Vojvodina nije i ne sme biti ekskluzivitet bilo koje nacije, vere ili pojedinca. Vojvodina pripada svim građankama i građanima koji u njoj žive bez obzira na etničku, versku, kulturološku ili bilo koju drugu različitost – rekao je Aleksandar  Odžić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here