Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas ambasadora Republike Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija

0
88

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas ambasadora Republike Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija, koji joj je uručio pismo premijera Francuske Eduara Filipa.

Ambasador Frederik Mondoloni preneo je premijerki Ani Brnabić opredeljenje premijera Eduara Filipa za dalje jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Francuske na svim nivoima.
On je istakao da Francuska snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da je odluka Evropske unije o usvajanju Strategije o proširenju pozitivna odluka, koja će dati dodatni podsticaj Srbiji u daljem sprovođenju reformi i ekonomskom napretku.  Mondoloni je naglasio da je Srbija za Francusku faktor stabilnosti u regionu i najvažniji ekonomski partner.

Predsednica Vlade je ukazala na značaj predstojeće posete ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iv Le Driana, koji će boraviti u Srbiji u aprilu ove godine.
Takođe, premijerka je podsetila i na značaj posete predsednika Makrona Srbiji u godini kada se obeležava stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata, ocenivši da je to prilika da se učvrste odnosi dveju država i podseti na snažne srpsko-francuske veze.
Sagovornici su se saglasili da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja u usponu, a kao dobar primer saradnje navedena je francuska kompanija „Vinci Aeroports“ koja je pobedila na tenderu za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here