Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas ambasadora Republike Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija, koji joj je uručio pismo premijera Francuske Eduara Filipa.

Ambasador Frederik Mondoloni preneo je premijerki Ani Brnabić opredeljenje premijera Eduara Filipa za dalje jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Francuske na svim nivoima.
On je istakao da Francuska snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da je odluka Evropske unije o usvajanju Strategije o proširenju pozitivna odluka, koja će dati dodatni podsticaj Srbiji u daljem sprovođenju reformi i ekonomskom napretku.  Mondoloni je naglasio da je Srbija za Francusku faktor stabilnosti u regionu i najvažniji ekonomski partner.

Predsednica Vlade je ukazala na značaj predstojeće posete ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iv Le Driana, koji će boraviti u Srbiji u aprilu ove godine.
Takođe, premijerka je podsetila i na značaj posete predsednika Makrona Srbiji u godini kada se obeležava stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata, ocenivši da je to prilika da se učvrste odnosi dveju država i podseti na snažne srpsko-francuske veze.
Sagovornici su se saglasili da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja u usponu, a kao dobar primer saradnje navedena je francuska kompanija „Vinci Aeroports“ koja je pobedila na tenderu za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“.