Danas je počelo prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u samom Zrenjaninu i u šest naseljenih mesta: Kleku, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Botošu, Melencima i Stajićevu.

Očitavanje vodomera biće izvršeno i u preostalim naseljenim mestima, a o terminima očitavanja će stanovnici istih biti blagovremeno obavešteni. Prvo redovno očitavanje vodomera obuhvata korisnike široke potrošnje među kojima su i doskorašnji samočitači, jer se pravnim licima i korisnicima u kolekivnom stanovanju vodomeri očitavaju svakog meseca.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera. Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer. Obaveštenje o stanju vodomera, ukoliko u narednom periodu nisu kod kuće, korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača. Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

  • Telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344, 593-003
  • SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
  • Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.