Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga

0
148

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, koji mu je uručio pismo predsednika Si Đinpinga. Predsednik Si je, kao što je ranije saopšteno, prihvatio poziv predsednika Vučića da ponovo poseti Srbiju.

Ambasador Li je predsedniku Vučiću preneo i pozdrave predsednika Sija, želje za uspeh i prosperitet Srbije i njenih građana, kao i zahvalnost za lični doprinos unapređenju prijateljstva dveju zemalja. Predsednik Vučić je, zahvaljujući na pismu, rekao: Vaša Ekselencijo, dragi prijatelju, prijateljstvo srpskog i kineskog naroda je čelično, i, kao što je predsednik Si više puta rekao, to prijateljstvo niko ne može da sruši. Ono je pokazano, dokazano, potvrđeno u najtežim trenucima kroz srpsku istoriju, istakao je predsednik Srbije.

Srpski predsednik i kineski ambasador razmotrili su konkretne korake oko realizacije zajedničkih projekata, poput izgradnje Industrijskog parka u Beogradu i završetka deonica auto-puteva, koje grade kompanije iz Kine. Ambasador Li je preneo da postoji veliko interesovanje kineskih kompanija za buduća ulaganja u Srbiji, pomenuvši kao primer revitalizaciju regionalne deponije u Nišu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here