Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je Eksim banka Turske spremna da izdvoji 400 miliona dolara za kreditiranje različitih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

0
172

Rasim Ljajić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom Vlade Republike Turske Fikrimom Išikom, nakon završetka zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije i Republike Turske, istakao da se još vode pregovori oko uslova za korišćenje tih sredstava.

Potpredsednik Vlade je poručio da parlamenti dveju zemalja treba što pre da ratifikuju potpisani sporazum o slobodnoj trgovini kako bi u što kraćem roku mogla da se poveća robna razmena sa sadašnjih 1,2 milijarde dolara na dve milijarde.
Išik je rekao da Srbija za Tursku predstavlja ključnu državu na Balkanu i da Srbiju doživljavaju kao susednu zemlju, iako ne postoji zajednička granica.
On je istakao da turske kompanije žele da učestvuju u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, a kao jedan od glavnih zajedničkih projekta za realizaciju u narednom periodu izdvojio je izgradnju “kružnog” auto-puta između Beograda i Sarajeva.
U Beogradu su se sastale i naše tehničke delegacije i obavile terenski obilazak trase tog puta. Trenutno se obavljaju sve tehničke pripreme za realizaciju ovog projekta, naveo je Išik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here