Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore kojima je obezbeđeno 60,1 milion dinara za sufinansiranje aktivnosti 15 nacionalnih saveta nacionalnih manjina

0
88

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore kojima je obezbeđeno 60,1 milion dinara za sufinansiranje aktivnosti 15 nacionalnih saveta nacionalnih manjina koje imaju registrovano sedište na teritoriji Vojvodine.

Za sufinansiranje redovne delatnosti nacionalnih saveta u 2018. godini izdvojeno je 47,1 milion dinara, dok je 13 miliona dinara opredeljeno za razvojne delatnosti. Predsednik pokrajinske Vlade je naglasio da kada govorimo o nacionalnim manjinama govorimo o svima nama, o AP Vojvodini i Srbiji, o zajedništvu i zajedničkim problemima i nastojanjima da se ti problemi reše.  On je dodao da je stoga jedan od najvažnijih zadataka za Pokrajinsku vladu podrška radu nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da je višegodišnja praksa dodele sredstva za aktivnosti nacionalnih saveta potvrda posvećenosti Pokrajinske vlade očuvanju i unapređenju položaja nacionalnih zajednica u Vojvodini.

Sredstva su dodeljena nacionalnim savetima mađarske, slovačke, hrvatske, rumunske, rusinske, romske, crnogorske, bunjevačke, makedonske, ukrajinske, nemačke, češke, egipatske, aškalijske i grčke nacionalne manjine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here