U Zrenjaninu je komemorativnim skupom, polaganjem venaca i cveća na spomenik vojnim i civilnim žrtvama  obeleženo 19 godina od početka napada NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine.

24.marta, pre 19. godina, počela je NATO agresija na tadašnju Saveznu republiku Jugoslaviju. Tokom agresije ubijeno je najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi. Poginuo je 1.031 pripadnik Vojske i srpske policije, a teže i lakše ranjeno oko 6.000 civila, među njima 2.700 dece. Ranjena su 5.173 vojnika i policajca, a desetak osoba se i dalje vode kao nestale. Tim povodom, širom Srbije odata je počast žrtvama bombardovanja.Sećanje na žrtve NATO agresije u Zrenjaninu je upriličeno polaganjem venaca na spomen-obeležje poginulima u ratnim sukobima na teritoriji Jugoslavije od 1991-1999. godine. O početku agresije na našu zemlju, njenom toku i posledicama, ali i velikom otporu naših vojnih snaga govorio je komandant zrenjaninskog garnizona pukovnik Živica Ognjanov. Načelnica SBUO Snažana Vučurević osvrnula se na 24.mart I istakla da Grad Zrenjanin nikada neće zaboraviti žrtve agresije.

Vence su na spomen-obeležje poginulima u ratnim sukobima na teritoriji Jugoslavije od 1991-1999. godine.  položili predstavnici Vojske Srbije – Garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina, Srednjobanatskog upravnog okruga, Organizacije rezervnih vojnih starešina, udruženja ratnih vojnih invalida, vojnih penzionera i ratnih veterana, kao i članovi porodica poginulih boraca. Pomen je služio starešina hrama Svetog Arangela Mihaila u Zrenjaninu