Manifestacija Pčela fest održana je u Melencima

0
150

U Melencima je u nedelju, 25.marta održana manifestacija Pčela fest koja je okupilja brojne  posetioce I učesnike kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva.

 Manifestacija posvećena pčelarstvu, medu i proizvodima od meda održana je četvrti put u Melencima, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, Duška Radišića lokalna samouprava se sa svoje strane trudi da svesrdno podrži manifestacije koje se održavaju u svim seoskim mesnim zajednicama sa teritorije grada.

Predsednik Saveta MZ Melenci Veselin Frajić rekao je da je Pčela fest dobra prilika pre svega za promociju sela i njegovih mogućnosti.

Turistička organizacija grada Zrenjanina se ove godine uključila u organizovanje Pčela festa , a prema rečima direktora Zorana Ljubotine ovakva manifestacija je potrebna i Melencima ali i gradu Zrenjaninu.

Manifestacija Pčela fest je započela u Domu kulture obraćanjem domaćina i gostiju festival meda a u prigodnom programu učestvovalo je stotinak dece iz Melenaca. Program je nastavljen na platou ispred Doma kulture gde je osveštan kolač, a posetioci su mogli da pogledaju i probaju pčelinje proizvode domaćih i inostranih izlagača. Pčelari su bili u prilici da vide i izložbu pčelarske opreme i pribora dok su žene iz lokalnog udruženja žena Đurđevak posetiocima delile krofne.

Prvi put ove godine 70 sugrađana došlo je u Melence specijalnim turističkim vozom, a tom prilikom obišli su pored Melenaca i Banju Rusandu gde su se upoznali sa uslugama koje pruža ova poznata banja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here