Izjava Zorana Stojiljkovića povodom privrednog rasta u Srbiji

0
102

Tri odsto privrednog rasta nisu dovoljni kako bi se došlo do poboljšanja životnog standarda, a najavljeni  aranžman sa MMF-om pokazuje investitorima da u zemlji imamo kontrolisanu ekonomsko-finansijsku politiku-rekao je profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu dr Zoran Stojiljković.

Premijerka Ana Brnabić je nedavno izjavila da ‚‚imamo odlične pokazatelje i rast plata i penzija je realan ove godine. ’’ Brnabić je izrazila očekivanje da će rast BDP-a biti 3,5 odsto i navela je da su veći privredni rast, povećanje plata i penzija ciljevi i novog programa “čuvarkuća”, koji se predviđa sa MMF-om. Brnabić je rekla da su za sada dogovoreni glavni ciljevi novog programa “čuvarkuće”, a to su veći privredni rast i veće plate i primanja za građane Srbije. Prema njenim rečima, još nije poznato trajanje aranžmana sa MMF-om, ali je najverovanije da će to biti na tri godine. Profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu i predsednika Udruženih granskih sindikata ’’Nezavisnost’’ dr Zorana Stojiljkovića pitali smo da li deli optimizam premijerke i ako ne zbog čega.

Na nedavno održanom Kopaonik biznis forumu, šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, Sebastijan Sosa, rekao je da MMF ’’ u 2018. prognozira rast srpskog BDP-a od oko 3 odsto, što je ogroman napredak u odnosu na pre tri, tri i po godine, i to je dobar temelj za dalje reforme”.On je upozorio i da treba nastaviti napore da bi se privukle strane investicije i da više treba raditi na vladavini prava kako bi Srbija uspešno okončala reforme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here