Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je početak radova na obnovi deonice državnog puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

0
112

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna i v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka, obišao je početak radova na obnovi deonice državnog puta od Sremskih Karlovaca do Banstola.

U proseku, ovim putem dnevno prođe više od 5 300 vozila. Radovi na deonici dugoj sedam kilometara obuhvataju kompletnu rekonstrukciju i proširenje puta za najmanje jedan metar u zavisnosti od terena. Trajaće 150 dana i odvijaće se fazno, neizmeničnim propuštanjem saobraćaja. Vrednost investicije iznosi blizu 240 miliona dinara.

Igor Mirović je ovom prilikom izjavio da je Pokrajinska vlada preuzela inicijativu za rekonstrukciju starog puta od Beograda do Novog Sada, važnog državnog puta koji je izgrađen još krajem tridesetih godina prošlog veka, a kasnije je više puta rekonstruisan.

Mirović je naveo još četiri važna projekta koja će biti realizovana. U toku su zamašni radovi u Čortanovcima na izgradnji tunela na pruzi od Beograda do Novog Sada. Ove godine počinje i priprema projektne dokumentacije za biciklističku stazu na ovoj trasi. Takođe, u toku su i radovi na obnovi Grebenskog puta kroz Frušku goru, a u planu su veliki radovi na obnovi Sremskih Karlovaca.

Imre Kern je govoreći o značajnim projektima koji su važni za privlačenje investicija i razvoj turizma naveo, da je pored rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, izgradnje saobraćajnice „vojvođansko P“ – brzog puta između Novog Sada i Zrenjanina i Zrenjanina i Beograda, već u poodmakloj fazi i izrada projektne dokumentacije za put Novi Sad – Ruma.

Obilasku radova prisustvovali su episkop sremski Vasilije, predsednici opština Sremski Karlovci i Inđija, kao i predstavnici izvođača radova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here