Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici kojom je predsedavao Igor Mirović, utvrdila Nacrt sporazuma između Vlade Arhangeljske oblasti (Ruska federacije) i AP Vojvodine o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji.

Nacrt sporazuma sačinjen je u skladu sa uzajamnom zainteresovanošću obe strane za dalje produbljivanje i jačanje međuregionalnih veza, uz davanje posebnog značaja podršci preduzetništvu i privatnoj inicijativi, i uspostavljanju direktnih veza između poslovnih subjekata i organizacija. Planirano je da se strane dogovore o stvaranju zajedničkih preduzeća i drugih komercijalnih organizacija, u cilju razvoja i širenja trgovinsko-ekonomskih odnosa između Arhangeljske oblasti i Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pokrajinska vlada utvrdila je danas i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“, koja se nalazi kod Zrenjanina.

Razlozi za donošenje prostornog plana za Okanj baru, koja je republičkom uredbom proglašena specijalnim rezervatom prirode i za „slano jezero“ Rusandu, koja je pokrajinskom uredbom proglašena za park prirode, proističu iz strateških prioriteta u oblasti zaštite, uređenja i unapređenja ovih prirodnih dobara, u kojima se nalaze staništa zaštićenih, čak i posebno zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta.