Nemačka kompanija „Leoni“ otvorila je u Nišu novi proizvodni pogon

0
114

Nemačka kompanija „Leoni“, proizvođač optičkih vlakana i kablova, otvorila je  u Nišu novi proizvodni pogon, pod čijim krovom će posao naći 1.125 radnika. Novi pogon imaće skoro 20.000 kvadratnih metara, a u njega je uloženo oko 22 miliona evra.

 Otvaranju novog pogona prisustvovao je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji  je u obraćanju građanima  rekao da je država dosta učinila za Niš koji treba da bude centar tog dela Balkana. ’’Srbija nema vremena za gubljenje, jer želi da se popne na vrh uspeha, a svako ko to pokuša da spreči neće u tome uspeti, poručio je predsednik . “Ne pomeraju reči sa mesta, već dela i to je ono što je i ‘Leoni’ pokazao. Oni koji će ovde svaki dan liti znoj, izvršiće promene i to je razlika između nas, onoga što predstavljamo vi i ja, i onih koji se ovih dana suprotstavljaju promenama i napretku”, istakao je Vučić. On se zahvalio kompaniji na tome što u Srbiju ne donosi samo svoje poslove i novac, već i radne navike, etiku, predanost, znanje – sve što smo u Srbiji počeli da upijamo, učimo i primenjujemo.

Predsednik Vučić je naglasio da je spreman da radi za uspešnu, razvijenu i zaposlenu Srbiju i da nema lepšeg posla od otvaranja novih fabrika i dodajući da je u samo u Nišu u prethodnih nekoliko godina otvoreno više hiljada radnih mesta. Vučić je poručio I da za Nišavski, Pirotski, Toplički, Jablanički i Pčinjski okrug moramo još mnogo stvari da uradimo. “Mnogo smo fabrika doveli, ali nije dovoljno, mora da ih bude još više. Moraće plate i penzije da budu još više, ali za to mora mnogo da se radi, a ne samo da kažemo – pašće s neba. Besplatan sir postoji samo u mišolovci”, istakao je predsednik. On je  istakao I da je samo zahvaljujući ljudima, njihovom radu, naporima, strpljenju, trpeljivosti – Niš danas grad budućnosti.

Kompanija „Leoni“, čije je sedište u Nirnbergu, u Nemačkoj, ima 93 fabrike u 31 zemlji u prošloj godini imala je prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvarila izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u Srbiji za proteklu godinu.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here